Milica Antonijević

MILICA ANTONIJEVIĆ je rođena 1973. godine u Kraljevu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu-odsek primenjena grafika, atelje Grafika i knjiga /1997./, a potom magistrirala na istom Fakultetu / 2003./Član je ULUS-a od 1998.godine.Samostalno je izlagala 22 puta. Dobitnik je više nagrada za svoj rad od kojih su značajnije: Otkupna nagrada Ministarstva za kulturu RS, Mala grafika, Galerija Grafički kolektiv u Beogradu /2012./ ; Prve nagrade za grafiku na 9.EX- YU konkursu ,Galerija SKC ,Novi Beograd /2015./; Zlatne igle na prolećnoj izložbi ULUS-a,Cvijeta Zuzorić, Beograd,/2017./

Milica Antonijević svoj celokupni likovni opus formira razvijenim likovnim jezikom vezujući vlastiti idejni koncept za temu vode kao sudbine, simbola života, trajanja, nestajanja i novih početaka. Kombinujući grafičke tehnike i podloge različite prirode na osoben, krajnje sofisticiran način vizualizuje vlastita unutrašnja stanja. Iako njena dela poseduju neposrednost i lakoću u izrazu, iza njih stoji pažljivo osmišljena priprema u kojoj metafizička atmosfera predstavlja odlučujući faktor u građenju cele kompozicije.
Obogaćujući svoj zreli likovni opus elementima magičnog i simboličnog Milica Antonijević vešto kreira skladne, harmonične vizuelne iskaze zauzimajući posebno mesto na našoj savremenoj grafičkoj sceni.

Приказани сви од укупно 7 резултата